KOM ATT TÄNKA PÅ AUSWITCH...

Vi var ute i Glommen i dag och jobbade hos Kronfågel. Besiktigade oljetankar och sånt. Ganska schysst väder, fast det hör inte hit. Inte nu...
Det som bet sig fast i mig, var den lätt bizarra känslan där inne på området.
Stort industrikomplex, så klart och med långtradare som jämnt och ständigt rullade ut och in och förbi i enorma hallar. Utanför, där vi stod och jobbade flög det små fjun som små "Tumbleweeds" över plan. Små låga burar stod staplade på varandra bredvid en hall där truckar fök in och ut - de också...
45000 kycklingar slaktades varje dag, sade den arbetsledaren som vi hade att göra med - och jag kände direkt hur hela förbannade industrin kröp upp i halsen på mig!
Jag kan bara föreställa mig hur det ser ut där innanför dörrarna - hangarerna - där tusentals på tusentals kycklingar lever sina ovetande liv... Jag kom att tänka på AUSWITCH...
För första gången fick jag en glimt av det motbjudna vad gäller livsmedelsindustrin. Ja kunde riktigt förstå ideologierna människor drar sig till, de som väljer att bli vegetarianer.
Jag älskar kyckling och kommer i fortsättningen äta fågeln, men jag fick mig en tankeställare då själva slakten kom så nära inpå.
När jag kom hem blev jag tvungen att Googla "slakt på kyckling" och fick där läsa att de tydligen - åtmonstone - bedövades först, så att de blev medvetslösa innan slaktarna slaktade de för hand (jag gissar skär av dem huvudet) en och en. Sen stod det en hel radda om närvarande veterinärer och bla bla bla. Inte för fågelns skuld utan för våran!
   
     Nä, det finns lite inslag i våra samhällen som inte alltid är så trevliga när man stöter på det för nära. Och för att inte tala om överaskande!
Kanske inte va så onyttigt, iallafall..?
Jag kommer oavsätt älska kyckling, men va fan..

RSS 2.0