Utredningen kring Johan Liljequist...

Svensk polis är utan tvekan den mest oseriösa instans av myndighetsutövande organ som är av aktiv karaktär i dag! Ingen har väl undvikit att höra talas om fallet Johan Liljequist som under ett brutalt polisingripande ströps till döds av ett gäng piketpoliser för ett par år tillbaka. Det efterrättsliga spelet gick inte att undvika och kom så också för dagen. Häpnadsväckande nog så befanns ingen polisman skyldig trots att dessa hade tagit en ung människas liv genom strypgreppet de lär sig i skolan. Kanske just därför?
Hur som helst, att utredningen visade på snutarnas oskuld är väl, om skall tänka sig för, kanske inte helt oväntat, det är ju trots allt frågan om Sveriges elit vad gäller människor (jo, de lär sig det på sin polisskola!) och "den där Johan Liljequist" var säkerligen ingen oskyldig människa - så vi låter saken bero och lägger våran lit till den utredare som är av polisen utsädd att sköta de uppgifterna. Så görs också varpå snutorganet får sköta sina egna "businesses" på sina villkor..."Vi är ju trots allt poliser!"

Ett par år senare dyker det upp att polisförhör inte har hållits med alla involverade polismän! Och kanske mest häpnadsväckande inte med den polis som utförde strypningen!!!
Hur fan skall vi andra medborgare tro, eller ännu värre, Johans efterlevande familj?? Med sekretessbelagd utredningmaterial hänvisas till än det ena, än det andra i det syftet att få tiden att gå och att få den svenska mentaliteten att lysa igenom: Det glöms nog snart ändå, och då blir allt lugnt! För mycket!

Hur som helst, efter ett rabalder och spektakel i media med granskningar i flera program som "kalla fakta" bl.a. så beslutas det om en ny utredning, då vissa graverande uppgifter kommer för dagen. Trycket blir för stort på polisen för någonting står inte alldeles rätt till!
I dag kommer det fram att SAMMA POLIS SKALL UTREDA PÅ NYTT!!!!
Hur i hela helvetet kan det vara möjlig att samma inkompetenta jävla jon kan få hålla i en sådan utredning återigen???
Tror verkligen snuten att den gemena svensken är så korkade och otillräckliga som så här??
Min fråga är vem som hånar vem i allt detta?
Och vem tänker egentligen på Johans familj som hela tiden, mycket nära inpå, följt detta fallet och omöjligt kan må särskilt bra sedan den förödande dagen förförra året...

Att poliser utreder poliser är väl graverande nog om inte de mest imbecilla av denna ökända sort skall få händerna fria...
Jag tycker det är ganska närliggande det begångna brottet i fråga om grovhet, att begå sådana "felaktigheter" som gjorts i Johans fall, från polisernas sida, vill jag inflika!
Hur långt skall det få gå, med dessa så kallade lagens beskyddares betende???
Jag har nog aldrig känt så lite förtroende för en poliskår som för just den i Göteborg... så man kan skratta ihjäl sig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0