12 årig våldtäcktsman...

Bisarrt är väl den första känslan som smyger sig på mig när jag hör om fallet som nyss nystats upp i Borås, en liten stad i Sverige. 12 åring som på bar gärning tas i ett våldtäcktsförsök på en ung kvinna han förföljt från bussen.
Förutom det uppenbara problemet i saken att pojken innehar den ringa ålder av 12 somrar och att det överhuvudtaget är möjligt att vara så till vida utvecklat på detta område att han tar till sådana drastiska våldsbrott, så finns det ju, som jag ser det, ett straffskyldigt ansvar någonstans som måste adresseras. Pojkspolingen befinner sig som alla vet tre år under sin straffmyndighet och kan inte straffas. Som lagstiftningen ser ut idag, och den stödjer jag fullt ut, vill han inte kunde dömas som vuxen i samma situation. Helt ok detta. MEN skall inte föräldrarna sättas på lite större prov i ett sådant sammanhang? Jag tycker det i alla fall, och även skolan måste kunde ifrågasättas! Det är ju förmodligen inte så att den här grabben vaknar en tidig onsdag morgon och plötsligt känner för att han skulle vilja våldta en tjej - i en ålder där han knappt fått hår mellan benen! Nej, det måste ha funnits signaler långt innan detta - det bara måste ha gjort det och då får man väl anta att det stora ansvaret borde ligga hos de föräldrar som uppfostrar denna människa... Det bara är så! Att vissa människor inte skulle haft de barn de satt till världen har det funnits mängder av prov på upp genom tiderna och detta måste väl vara ett sådant exempel, eller??
Att kunde missa sitt barns så jävla vrickade beteende kan inte ses som annat än en gigantiskt försummelse av det ansvar de har ålagt sig själv - helt utan förmildrande omständigheter.
Och här måste ju även den skolan han gått på i sex år märkt av någon avvikande tendens, eller?? I sex år!! Om nu lärarna blivit så avtrubbade att de inte ser, eller om de nu gör det, väljer att inte reagera, så måste även det ses som ett brott - tycker jag!
Men men, nu kommer ju naturligtvis inte allt fram via media så det är ju inget stabilt underlag att börja dividera - ännu. Men vi kommer ändå inte ifrån det faktum att pojken bara är 12 år och misstänkt för ett flertal våldtäcktsförsök. Så jävla skrämmande, tragiskt och bedrövligt sorgligt att det för Guds skull måste komma fram en säker och djupt gående utredning, som vill kartlägga de bristande ansvarsområdena som föreligger...och förhoppningsvis en och annan lärdom!

Kommentarer
Postat av: soph

världen är bra konstig ibland , 12åring som gör sådant .. och ingen har märkt något tidigare ..

2009-11-28 @ 13:19:21
URL: http://ordinarysophie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0