Efterspelet i Winnenden, Tyskland.

Sitter och bläddrar lite på text tv sidorna och hittar en artikel som styrker den åsikt jag skrev om i gårdagens lilla blogg. Då skrev jag att någon stans så måste ett ansvar kunde yttras på föräldrar, till exempel som med den 12 åriga pojken i Borås som nu står som misstänkt för flertalet våldtäcktsförsök.
I Tyskland nu, så får det rättsliga efterspel kring den förödande skolmassaker som ägde rum i Winnenden i mars tidigare detta år. Nu åtalas grabbens farsa för dråp i 15 fall eftersom det var hans vapen som fanns tillgänglig för hans son att sno för att sedan bege sig till skolan där han gick bärsärkagång och alltså dödade 15 personer, elever och lärare... innan han - påstås det! - tog sitt eget liv...
Och visst, hans far hade visserligen vapenlicens för alla sina vapen, men det rättfärdigar inte hans sons agerande mot alla dessa liv då det var möjligt för någon att komma åt dessa skjutvapen på ett enkelt sätt!
Jag har full förståelse för sådana tankgångar som gör att ett rättsspel kan äga rum på ett sådant sätt och för en sådan sak.
Faktiskt när jag tänker efter, så borde nog vissa föräldrar i Rödeby tacka sig lyckliga för att de bor i mesiga lilla Sverige och inte i lilla vresiga Winnenden...
=)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0