Grisiga svinbönder!

Vad fan har hänt med tiden då bonden sågs som en go och rund gumma som gladlynt och sprätthurtig satt på sin pall i förkläde och sjal och mjölkade sin skrattande ko?? Numera ser, i alla fall jag, för mig bilden av en krokig trasa av ett gubbskrälle som tandlös och jävlig spyr sin galla över sin boskap och istället för skrattande och friska djur syns i stället uppsvällda kadaver, som likstela ligger på rygg och med sina kamrater tuggande på sina lemmar...
Ingen av oss här i sverige har väl undkommit att fått höra om den senaste i raden av skandalösa förhållanden på våra bondgårdar, där den här gången fokus lagts på svinbönderna som under förfärliga former driver sin "business".
Bilderna som kablats ut över oss är av en annan värld - eller är den det egentligen? Med tanke på att det framkommit att inte bara en gård som blivit anmäld p.g.a ohållbara förhållanden på sina gårdar, utan ett sextiotal! Nu återstår ju i.o.f. sig att se hur åtalen läggs, men bara det faktum att så många skall granskas närmare, är ju så skandalöst så man inte kan annat än att skämmas...
Hur vi människor egentligen ser på oss själva är för mig en gåta, en obegriplighet som jag förmodligen aldrig kommer att bli särskilt klok på. Det ena makabra avslöjandet efter det andra - egentligen, när jag tänker närmare på saken så är det fan i mig inte alls konstigt att vi besmittas i stor utsträckning av olika dödbringande virus; förtjänar vi människor egentligen bättre?? Skulle inte tro det! Och i vår patetiska världsbild där vi som ras befinner oss i centrum, fylls vi av fruktan över vår framtid och vårt öde... Hmm, skrattretande!
En annan liten sak i sammanhanget är att om "Calle" stjäl en grannes bil så hamnar han nog förmodligen i fängelset, så småningom, medans en galen bitter djurmisshandlarsvin som har mage att kalla sig bonde våldför sig så in i helvetet på sina djur att de trampar runt i sin egen avföring och dör infektions döden eller svälter ihjäl, och blir liggande kvar för de andra att äta på - därför att ingen annan mat finns till dessa stackare, så kanske han blir dömd att inte få hålla djur igen  - och kanske någon bot!!! Är detta ett straff??? För bondhelvetet ville ju antagligen inte ha med djuren att göra "in the first place...", så istället måste han ju uppfatta detta som någon sorts belöning, eller?

Och frågan nu som löper som en eld i torr skog är huruvida vi skall bojkotta julskinkan eller inte??
Min ståndpunkt är att inte göra det. Låt åtminstone grisens sista attribut bli det som dess liv varit satt att göra och inte beröva honom den sista lilla gnutta av mening i sitt liv, om än aldrig så tragiskt! För vari ligger alternativet? Om inte vi ställer upp nu så blir det ju bara ännu mer meningslöst allt i hop, eller??

=)

Kommentarer
Postat av: Maud

Håller fullkomligt med tidigare talare!!

2009-11-26 @ 16:18:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0