3 dagar nu och det känns bra!

Det är lite svettigt om nätterna nu. Och inte bare det heller, utan även mindre sömn. Men jag ser det som en naturlig del av att jag slutat tillföra kroppen nikotin. Eller, nu var väl inte det precis helt rätt formulerat kanske, för jag suger ju på sugisarna, så nikotinet äntrar ju förvisso kroppen oansätt. Men inte i sin dåvarande form som var genom cigarettröken...
Så alltså - tror jag - måste det vara en psykologisk manöver mitt (under)medvetande utsatts för. Jag slog även upp lite "om att sluta röka" på Google och fann en hel del saker och ting att förmodligen ta med mig på den här lilla resans gång.
Effekterna var många och faktiskt väldigt snabba så fort man lägger av med att inhalera denna giftiga rök. Den snabbaste och märkbaraste effekten var väl att blodtrycket sänktes efter bara 20 minuters uppehåll från rökandet. Blodcirkulationen förbättrades avsevärt efter 8 timmar och huden blev allt friskare osv osv...
Men det mest aktuella för min del för tillfället är, att hitta tillbaks till min stabila sömnrytm som jag haft de senaste åren men som just idag har blivit rubbat i sina grundvalar. Och när jag också vet om att det förmodligen beror på någon psykologisk effekt av att sluta röka, gör ju att jag då VET vad som är fel och inte behöver grubbla över det i onödan, vilket på sätt och vis, ju är en befrielse - åtminstone!
Jag läste vidare att röksuget bara stod sig i 30 sekunder och att om man under den futtiga lilla tidsrymd sysselsatte sig med att till exempel diska, åt ett äpple eller tog en promenad så slog man ut suget, tills det uppstod nästa gång. När "nästa gång" var skrev de ingenting om, men min gissning är att hemligheten ligger i individens tankar och att mycket av suget uppstår där. Och däri ligger min tro också, att det gäller att börja "tänka rätt saker" för att undkomma fällan.
Det är det jag söker nu om dagarna, att lära mig själv att ge mina tankar saker, nya saker att tänka på. Jag suger på mina Niqotine-sugisar för att slippa tänka på att jag är röksugen, och jag tror det fungerar. 3 dagar nu, och det känns riktigt jävla bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0