Sluta röka.nu!

Ja, då skall man lämna en 27 årig lång "vänskap" bakom sig, ge den ryggen eller varför inte kalla det för "kalla handen?".
Jag håller på att sluta röka. Det är dags nu. Har det i och för sig varit länge, men först nu känns det som om det är tid för att ge det en chans.
Det finns ju en rad olika skäl till varför jag borde, och skall -  lägga "döds-pinnarna" därhän, en lång räcke.
Men det är alltså först nu jag känner att jag blivit tillräckligt motiverad, igenom först och främst att jag tröttnat på hela proceduren kring "ritualandet" kring det; tidskonsumtionen, schemaläggande, rastlösheten kring det faktum att jag mellan varven ställs inför situationer där jag inte har tillgång till någon "rökfri zon", odörerna, den "falska socialiseringen ja, listan kan ju i princip deklareras i all evighet. Och då utan att ta upp de uppenbara hälsoriskerna som är så vida kända!
Eftersom jag tränar så mycket och så hårt, föreligger det mängder med fördelar att ta till vara dagligen.
Ofta i gymmet, och då under vissa pass, övningar, känner jag starkt hur syretillförseln tar stopp innan styrkan. I första hand märks det under knäböjs-passen och de andra tyngre, större muskelgrupperna där stora lufttillgångar krävs för att genomföra viktiga tekniker. Jag är nyfiken på hur mycket större kapacitet jag lär besitta den dagen jag inte låter mig påverkas av rökiga lungor, hur långt jag kan dra min träning.
Även ett led i det hela är ett  - i dag ganska diffust - mål jag satt upp på lång sikt; att någon gång fixa att deltaga under en veteran form av antingen AF eller FF (fitness five)(om sådant finns??).
För att kunna ens tänka dessa tankar måste jag alltså fimpa för gott och lägga ner mycket tid på att träna.
Nu älskar jag ju att träna så den biten är lugn, men jag måste som sagt, fimpa. Och det har jag börjat göra nu!
And the battle has just begun!!!!
;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0