Möte mellan människor.

Möten mellan människor. När människor möts, är en företeelse som fascinerat mig på många olika sätt upp genom åren. Lika oskyldigt som det kan låta, ja lika avgörande kan det arta sig för de enskilt inblandade individerna som för ens hela omgivning och, för en hel värld. Min värld. Vår värld.
Rent spontant kanske det kan osa en lätt sexuell laddning ifrån orden "möten mellan människor". Förmodligen inte så alltför konstigt eftersom våra drifter ligger så långt uppåt ytan. Men i meningen jag antagit är detta blott det yttersta ytskrap av hela denna fantastiska bild som just människors möten har.
Knappast finns det något mer laddat än när främlingar möts till en stundande, oanad vänskap. Ett osynligt uppbyggnads förhållande som sakta tar sin form i det lilla. Moment som vid sin början yttrar sig som ett högst tillfälligt, obetydligt möte inslagen i tillfällighetens skära papper, en tendens som inte ens syns för det blotta ögat eller märks av den mest skarptänkta, vakna, alerta människan.
Det behöver inte vara första intryck som ter sig som ristat in i sten, utan skulle lika väl kunna vara en viskning i vinden som lätt som en fjäders beröring, endast stryker mot ens kind i ett obemärkt väsen - men som växer fram genom tidens egenrådiga storhet.
Det är här det fantastiska tar steget in och erbjuder sin stora skönhet och tänder eldar i oss människor. Det stora i att inte veta! Det äventyrliga i att vara ovetande om vad ett möte mellan människor kan innebära...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0