Olika uppfattningar!

Jag kom att tänka på hur vi människor uppfattar saker och ting så oändligt olika. Nog finns det väl en generell gemensam tankeriktning de flesta av oss delar, men även det motsatta måste finnas - och gör det så klart också.
På samma sätt den delade värld vi lever i på jordklotet så innehar ett och samma dygn dag och natt, gryning och skymning på en och samma stund. Bara det att det är på olika ställen...
Nu när Anders B. Breivik sitter i fängelset för sina "stordåd" som han själv anser han har gjort, så existerar inte den synen i honom alls att varje fragment bomben lösgjorde i materiella ting, varje droppe blod han åsamkade och varje enskilda liv han tog i massakern på Utöya, så stärkte han tron på mänskligheten och allt vad den står för!
Samma händelse, med så vitt skilda meningar, syn och konklusioner. Förbryllande, om någon frågar mig!
Den smärta Anders har spridit runt sig idag - och inte bara i lilla Norge utan utöver hela världen med sitt missdåd genererar band och sammanhållning långt utöver hans vildaste fantasier.
Som det tycks framkomma (även om detta enbart baseras på mediala uppgifter) så agerade han utifrån ett perspektiv där han vill gynna, stärka det nationella Norge genom att förgöra demokratin med dess utövar och allt. Effekten är den tvärt motsatta - vilket han överhuvudtaget inte står sig kapabel att se.
Hur vi uppfattar oss själva, andra och oss/dem i den värld och det liv vi befinner oss i, är ingenting mindre än fantastiskt och imponerande på en och samma gång! Det jag finner otröstligt sorgset (i det här sammanhanget) är den tunga bevisbördan som kom till efter den 22. juli...
..
Men trots allt, det som gör så ont nu, varje tår som brinnande letar sig ner över otaliga människors kinder och all den smärta som sveps över landet i dessa dagar, så stärks vi genom allt detta. Det blomhav som krönte Stortorget i Oslo dagarna efter ( kanske det gör fortfarande, för allt vad jag vet!) attentaten, tecknar starka bevis för det. Inte för att jag tror att alla människor letar i de spår jag nu lägger fram, men med tiden vill uppfattningarna skifta och på sikt skapa en än kraftigare länk omkring oss alla...
Under tiden kan man ju bara hoppas att insikten tränger genom de mentala murarna som lamslagit den tänkande sfär som nog måste finnas ett eller annat ställe inne i hjärnan bakom Anders B. Breiviks dimomslutna uppfattningsvärld.
Under tiden byggs mänskligheten upp med styrka tagen ur hans vridna och förstörde värld!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0