Det årliga konventet i Gullbränna!

Det finns ett tillfälle varje år då jag faktiskt lägger ner lite energi och en gnutta engagemang inom NA`s verksamhet. En dag, eller kanske rättare sagt en helg då jag "beger mig iväg ett stycke avstånd" och minglar med en massa glada och nästan lite otäckt "upphöjda" människor; Konventet i Gullbränna!
Det har hunnit bli en lite traditionsfylld liten happening för min del. Jag skulle väl nästan kunna säga att det är min egen lilla NA tradition, ha ha (och närmre än så kommer jag inte!:-)
Det är något speciellt med det konventet, tycker jag. Förmodligen så är det ingen större skillnad mot alla andra konvent som pågår i stort sätt året om i alla olika hörn av landet (eller världen), men för mig så är det det konventet jag orkar bry mig om. Det passar mig gott eftersom det är så nära där jag bor och för att det brukar finnas en hel del av de bekanta jag hade under mina år som aktiv.
Varje år åker jag dit med en känsla av spänning på kanten till oro nästan, spänd förväntan då jag aldrig vet vem som kan "poppa upp" som nynykter. Riktigt spännande faktiskt...
Men där både börjar och slutar mitt engagemang med "rörelsen NA". Ett år mellan varven tycker jag är perfekt och när jag åker hem efter en kväll där är jag mättad på hela snurret. När jag sitter i bilen och rullar hemåt i sommerdunklet som smygit sig på runt elva snåret, nuddar tankarna alltid på förunderligheter om hur så många människor orkar hålla i gång med denna "halleluja glädjen" som jag trots allt inte kan få mig att se bort från, år ut och år in??
Men det fungerar ju för dem - i princip var och en av dem, så varför inte?
:-)

Kommentarer
Postat av: Tim Wahlgren

Sant det Kjell,har selv aldri folt "behov" for det.Har kanskje noe med vare personligheter a gjore,eller hur?

Men spiller ingen rolle,sa lenge det funker for dem,som du nevner!Vi har funnet var egen greie,og er stralende fornoyde med det.

2011-06-12 @ 08:48:28
Postat av: Kjell

Ja det stemmer Tim, personligehetn har alt å si...åja, så fornöjd man kan bli! :-)

2011-06-12 @ 09:37:16
URL: http://ktorum.blogg.se/
Postat av: Mentor

Kämpar till och från med alkoholen och blir tillfrågat att gå med AA, gå möte 12 steg osv . Har väldig svårt för det. KOmmer från fd kommunistisk land och tydligen har svårt med alla rörelse som skall tvätta ditt hjärna. KOm på ditt blogg pga en av mina vänner skall ditt. HAr också svårt att acceptera dett halleluja grejer. Jag tror att man bränner ut sig på det lika snabbt som på droger.

2011-08-24 @ 13:45:39
Postat av: Kjell

Nog e det så "Mentor", att varken AA eller NA passar för alla... Tur att det finns sätt att bli fri från skiten ändå! :-)

2011-08-24 @ 16:33:23
URL: http://ktorum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0