Galenpannor!

Det finns en galenskap där ute i världen som pågår och är i allra högsta grad levande.
Även om vi här uppe i de norra delarna av jordklotet känner oss tryggt skärmade från alla dessa krigsbelamrade länders härjingar, så är vi lika fullt en del av det. Vi fylls till bredden av bilder och reportager genom media dagligen till dygnets alla tider - ja, vi har till och med möjligheten att logga in och följa händelserna "LIVE" fast vi sitter tryggt tusen mil därifrån... Även det, en sorts galenskap i sig!
Men jag tycker i grunden att de krig som nu förs genom FN`s regi för att störta dessa diktatorer som fortfarande finns kvar och i full mundering, är av någon form utav godo. Vi lever trots allt i 2011 och det borde vara hög tid för världen att sätta stopp för diktaturer.
Det skall inte längre vara en möjlighet och långt mindre något tillfälla att, för en människa att styra och förtrycka folk efter folk i årtionden i ett såpass upplyst samhälle/tid som det vi i dag lever i. Som jag själv ser det, så är det inget mindre än ett hån mot oss alla och envar att se dessa galenpannor bada i rövade pengar, blod och folkhistoria. Så jävla genant.... Och att de fortsätter och fortsätter och fortsätter...
...
Nej, precis som med Saddam Hussein så är det hög tid att ta livet av odjuret Khadaffi. Om han inte som Hitler har vett nog kvar i sin fördömde skalle att ta det självmant så får ytterligheterna ta steget in och ta det för honom. Om något, så har den här individen förgjord sin rätt att verka i det här livet och inga ursäkter och dåliga undanflykter om att "västvärlden är ute efter hans olja" eller rasistiska maskerader som "jakten på muslimerna" etc etc.. ska få komma emellan. Oberoende av allt som måtte kunde sägas, så har den här galenpannan förbrukat sin rätt att leva genom sina egna gärningar!
No more no less!
...
Sen finns det ju alltid argument som anstiftar på vems rätt har man att göra si och så, polisk korrekthet eller inte, moral och etik bla bla bla. Den gränsen är nådd - har Khadaffi själv sprängt för årtionden sen så det skall egentligen inte spela roll vem eller vilka som kliver in och tar livet av den jäveln! Det skall bara ske!
Alla vill det men ingen törs det! Det mest uppenbara och förödande för den lidande befolkningen som ideligen/dagligen måste stå ut med hans förpestande förtryck, är det "moment 22" som sådana historier blir invävd i. Varför i hela helvetet en värld - och då syftar jag främsta på FN - envisas med att använda diplomatiska medel mot såna odjur, är och kommer alltid för mig vara en gåta...
Ryggradslöst kallar jag själv det! Ett missbruk av makt...
Det har väl aldrig någonsin funnits tecken på att galenpannor som Khadaffi använt, eller skulle vilja använda diplomati??
Fast det är ju klart; spärras han själv in i ett hörn med mynningarna tryckta mot sin rynkiga panna så är han ju inte stort större än den lilla råttan han egentligen är!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0