Det räcker långt för mig!

Jag blev aldrig den där "NA-profeten", den som prisar makter från ett högre skikt runt ett utslitet långbord, väntande på sin tur att tacka Herren och lägga ut sina våndor för alla som är villiga att lyssna. Jag tror inte på de närmast patetiska plattityder som spys ut ur boken "Bara för i dag" heller, enbart därför att de pekar på livets mest självklara fraser (sunt förnuft räcker hela vägen fram!). Jag behöver ingen "hallelujamoment" för att begripa att jag har gjort fel vid enskilda tillfällen i mitt liv. Och sen gillar jag inte att kramas med varenda jävel jag stöter på, bara för att...liksom!
Sure baby, NA programmet har hjälpt hur många människor som helst och jag är jätteglad för deras skuld, men jag skulle aldrig för mitt liv släppa in den sekteristiska gruppen i mitt liv! Inte för en dag, ens!
Jag ser vad ni gör och jag hör vad ni säger, so let it be with that!
För det spelar ingen roll vad dessa människor påstår eller från vilket håll de lägger fram sna "missioner", vad det handlar om, är den renaste hjärntvättning! Vilket de inte heller försöker dölja! +1 för det, by the way!
Ok, nu skall väl också sägas, att vi som varit missbrukare (till skillnad från NA-troende, så HAR jag varit och kommer inte ALLTID ATT FÖRBLI!!) behövs det en rejäl "rensning" där uppe i tankeverkstaden, absolut. Men på det sättet att de behöver upplysa en människa dagligen om hur jävla dålig man är, hur fittig man har varit och hur illa man behandlat andra, nej se det ligger inte för mig. Dessa processer går utmärkt att jobba genom på insidan i ett stille sinne - vilken tid som helst på dygnet! Samtidigt som försöker bygga upp en framtid för sig själv.
Och det faktum att ju mer man gråter öppet i en grupp, ju närmare sin egen sanning kommer man, ser jag som "utter bullshit!" rakt igenom! Man måste väl för helvetet kunda vara ångerfull i stillhet inom sitt eget hjärta och inte basunera ut det till en hel jävla värld, eller?
Och sen det här med "Guds aspekten". Här gnolar de på som profeter i varje enda pamflett inför och efter varje möte. I princip i varje text som läses hänvisas till Gud och hans allmäktige - men de är hela tiden ohyggligt noga med att påstå att det visst inte är "den Guden de menar", eller "den Guds bilden de manar till". Det är väl för fan klart de gör, konceptet säljer ju, det har det gjort i många herrans år... "Bara vi släpper in Gud i våra liv..." "Vi övergav oss till en makt större än oss själva..." Självklart faller en trasig mssbrukande utstött för det här! Och speciellt om man i det läget tas upp från gatan, ges ett ställe att bo på - skapar en "hållhake, något för den människan att vara tacksam över...Let the brainwashing begin!
Men jag känner ett flertal människor i den här sekten och de är bra människor ändå! Jag respekterar fullt ut deras övertygelser i allt vad de tror på och kan även tänka mig att stötta dem i sin väg. Men att själv ta klivet in i den gruppen kallad ANONYMA NARKOMANER, finns inte på min världskarta. Jag vet att de finns och det räcker långt långt långt för mig!
Jag står mycket mycket delad i frågan om vad jag tycker, som kanske märks. Men likväl som jag bedyrar min respekt för dem och lägger fram min stötte, både här och i andra sammanhang, så förbehåller jag mig även rätten att ge den andra bilden av hur jag ser på det hela. Respekten går ju lite åt båda hållen, eller hur!
"BARA FÖR IDAG, SKALL JAG SÄGA PRECIS VAD JAG TYCKER OM ANONYMA NARKOMANER!"
:-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0